Activiteitenprogramma 2018

U ontvangt de AGENDA 2018 in maart. Hiermee kunt u ruim 200 privé-tuinen en -parken in ons land bezoeken en deelnemen aan tal van activiteiten van de vereniging.

zondag 6 mei 2018 

Rondleiding in het Wisterium van Graaf en Gravin Hubert d’Ursel te Beerlegem
Beerlegem

 

Binnen de muren van een voormalige moestuin van het Hof Ten Bieze staan na tien jaar ongeveer 180 verschillende Wisteria’s bij elkaar. Het Wisterium (Wisteria, wetenschappelijke naam voor Blauwe regen) is uniek in België. Marc Libert (Plantentuin Universiteit Gent) zal ons rondleiden in deze ommuurde en erg bijzondere tuin. Na 25 jaar speurwerk en verzamelen bevat hij een fantastische verzameling. Historische Japanse introducties, recentere selecties uit landen van verschillende werelddelen, maar ook botanische wildinzamelingen en gloednieuwe hybriden maken het overzicht compleet. De planten zijn enerzijds ingedeeld volgens soort: van de alom gekende Wisteria sinensis en Wisteria floribunda tot de minder gekende Wisteria brachybotrys en de verrassende Afrikaanse Wisteria frutescens. Anderzijds is er het kleurengamma van wit, roze en blauwpaars dat de hele collectie ordent. De Blauwe regen komt hier op vele verschillende manieren voor: groeiend als heester, als haag, op palen en pergola’s, tegen muren en vrijuit in hoge bomen. Het Wisterium is een plaats van studie en onderzoek. Deze prachtige tuin maakt op een esthetische manier deel uit van het omringende landschap en is een ode aan de geweldige overvloed van Wisteria’s.


                                

Rondleiding in het Wisterium van Graaf en Gravin Hubert d’Ursel te Beerlegem zondag 6 mei 2018

Het adres van deze mooie tuin zal meegedeeld worden na inschrijving op het secretariaat.

Deelname in de kosten: 8 € per persoon (*).
(beperkt aantal deelnemers)

 

 


zondag 23 september 2018 

Ontdekking van de prachtige eigendom van Jean-Pierre en Eveline Joos te Bellem
Activiteit geannuleerd

activiteit zal niet plaatsvinden

De Krompelhoef is een buitengewone cottage garden, omringd door een prachtig natuurgebied. Dankzij de diversiteit van deze tuin, bestaande uit verschillende delen: de oude tuin gestart in 1960 met een prachtig zicht op de ‘Kraenepoel’ (vijver 22ha) en de nieuwe tuin getekend door tuinarchitect Chris Ghyselen, is hij in alle seizoenen heel mooi. Om het geheel te vervolledigen is er ook een boomgaard en een moestuin.
Jean-Pierre en Eveline verwelkomen u vanaf 14.30u tot 17.00u.

23 septembre
 

Ontdekking van de prachtige eigendom van Jean-Pierre en Eveline Joos te Bellem zondag 23 september 2018

activiteit zal niet plaatsvinden

 Vooraf inschrijven voor al de activiteiten op het Secretariaat:

Open Tuinen van België vzw
De Linden 85 – B2240 Zandhoven

Tél.: +32 (0)3 344 93 84

E-mail : info@jardinsouverts.be


( * ) Deelname  aan de kosten  op voorhandoverte schrijven op rekening
IBAN : BE16 3200 7019 9374.
De betaling geldt als inschrijving.
Nota : In geen enkel geval is onze vereniging verantwoordelijk voor ongelukken tijdens de activiteiten georganiseerd door vzw Open Tuinen van België.