Als voorproevertje wandelen wij om 13u door de bostuin van architecten Ingrid Van Vlasselaer en Luc Boyen (tuin nr 160) :

Midden het hectisch gekrioel tussen Leuven en Mechelen ligt op een achterliggende perceel een bostuin van 1,2 ha die meer is dan louter rustpunt. Het is een plek om in de aarde te wreoeten, te zaaien, te snoeien en om aan sport te doen!
Aan de boszijde is de tuin eerder organisch, dichter bij het huis zijn de lijnen strakker. Blokken taxus en gesnoeide bollen boerenjasmijn vormen een bindend en structurerend element doorheen de tuin. De beplanting vormt grote groepen en is uitbundig.

17 septembre

 

Nadien bezoeken we de Vlindertuin van Annemie De Roye in Bonheiden (tuin nr 20) :

Een sfeervolle, ecologische tuin (60 are) gelegen in het landelijke, groene Rijmenam bij Bonheiden. Beuken- en Taxushagen zorgen voor structuur en vormen sfeervolle tuinkamers, die speels ingevuld worden met een evenwichtige combinatie van vaste planten, heesters en grassen. Inheemse bomen brengen schaduw in de zomer.
Borders wisselen af met schaduwhoekjes, een ecologische groentetuin en een kleine boomgaard met kippen.
Een grote natural-look border, bestaande uit sterke vaste planten en siergrassen en omgeven door golvende hagen van veldesdoorn, legt de verbinding tussen tuin en kwekerij.

17 septembre 

In het verlengde, de charmante kwekerij van Annemie De Roye :

Hier vind je een selectie van de betere borderplanten en siergrassen met speciale aandacht voor bijen- en vlinderplanten. In de talrijke, vaak onderhoudsarme borders wordt naar hartenlust geëxperimenteerd met sterke vaste planten en goede siergrassen.

17 septembre


Deelname in de kosten: 16 € per persoon (*).